fbpx

Nedtælling til MS BIKE 2021

Danmarks længste cykel- og fundraising event

MS BIKE 2021 blev igen en kæmpe oplevelse og vi selvfølgelig klar til at gøre det igen. Hvornår og hvordan følger, så snart vi har et samlet event klar til jer.
 

Så er du klar til på en udfordring, så saml dine cykelkammerater, venner eller kollegaer i et hold, og deltag i ultra cykelløbet MS BIKE  2021
 
+700 km på max 30 timer.

 
Løbet er sportsligt en af de største udfordringer, man som cyklist kan deltage i på dansk jord. Samtidigt er det muligt for alle at deltage uanset hvilken fysisk formåen og sportslig ambition, man har.

 
Når vi skriver, at alle kan deltage, så mener vi det. I bestemmer selv hvor langt hvor langt i hver især ønsker at køre, hvad enten det er 20 km eller hele ruten på +700 km! Jo flere man er på holdet, jo større er fleksibiliteten, en ting er sikkert - alle vil blive maksimalt udfordret.

Hvordan I vælger at gennemføre MS BIKE er helt op til jer.

En ting er sikkert, det bliver en vild oplevelse og vi glæder os til at byde dig velkommen.
 
Deltagelsen i MS BIKE er GRATIS – til gengæld håber vi, at du vil bruge en masse gode kræfter på indsamling for en verden uden sclerose. Vi ved, at der er forskel på hvor meget hver deltager kan indsamle, men vi har et ønske om at du blot gør dit bedste - hverken mere eller mindre.
 
Til sammenligning blev der til MS BIKE  2020 indsamlet imponerende 3.800 kr. pr. deltager, hvilket dermed også er deltagernes indsamlings mål for 2021.

+700 KM GENNEM DANMARK

Deltag i MS BIKE og oplev nogle af Danmark smukkeste områder, som kun bliver bedre, når de opleves fra en cykel.

Kør som hold med fælles start fra Skagen og skiftes til at køre gennem Danmark, indtil I når målet i København. Hvordan I ønsker at dele ruten op imellem jer, er helt op til jer.

Oplev at køre fra Danmarks nordligste punkt ned gennem Vendsyssel ved den rå jyske Vestkyst og frem til Limfjorden, hvor turen fortsætter ned gennem Jylland og langs den Jyske højderyg helt frem til Lillebæltsbroen, som markere starten på Fyn. Inden natten er overstået er også Fyn passeret og så gælder det passage af Sjælland fra vest mod øst, før I ankommer til København og dermed målstregen for MS BIKE.

Ruten er +700 km fordelt på etaper adskilt af checkpoints, hvor det vil være oplagt, at man opholder sig, mens man venter på de kørende ryttere fra ens hold. Checkpoints er udvalgt efter ønsket om at give jer den bedst mulige natur- og kulturoplevelse gennem Danmark, som ændrer sig i takt med, at I bevæger jer gennem landet.

Etaperne vil være klar til download ca. 10 dage før afviklingen, og vil blive sendt til alle deltagerne, således at alle har mulighed for at finde vej gennem hele Danmark.

Sæt jeres eget hold

Hvordan I vælger at gennemføre løbet, er helt op til jer. Hvad enten I vælger at køre enkeltvis på de enkelte etaper, eller om I kører sammen på udvalgte etaper. Vi anbefaler dog, at I kører sammen som ét hold på den sidste etape og dermed får I mulighed for at køre sammen i mål.

Tilmeld et hold som passer jeres behov og ønsker. Der er som udgangspunkt ingen begrænsninger, og nedenstående er blot til inspiration for, hvor langt hver person på et hold skal køre, hvis man skifter mellem hvert depot, og hvor alle på holdet ønsker at køre lige langt.
HUSK - det er helt op til jer, hvor mange I ønsker at deltage, og hvordan I ønsker at dele ruten op imellem jer.

Når natten falder på, SKAL alle have en følgebil, som både moralsk support og som øget sikkerhed.

Ses vi til MS BIKE 2022?

Tilmeldte hold 2021

Team Fly - cycling for fun
Team Niels Christian Banke
Team Long Slow Distance
Rasmus Winther Ultra and adventure cycling with diabetes
Team Asferg
Karsten Nielsen
Team Faxe Kondi
Vejveninder
Level up Life - and Friends
Team Røde Ritter og Vastus Rolf
Team Wattnisserne
Teams Sevs
Team NC
Team gør noget for nogen
Themsen & Simsby
Team Holm & Halby / MinCykel
Team Michael Hust
Team Optimisterne
Team LP Cycling
Team Nich Svensson
Team JB
Solo Sclerose Support

Hvor langt skal du køre?

Et hold med 6 Ryttere: kør hver især 117 km

Et hold med 5 Ryttere: kør hver især 141 km

Et hold med 4 Ryttere: kør hver især 176 km

Et hold med 3 Ryttere: kør hver især  234 km

Et hold med 2 Ryttere: kør hver især 351 km

Stil op som solo rytter og kør hele ruten alene!

Alt det praktiske…

At cykle over 700 km gennem Danmark på ét døgn, er en stor udfordring i sig selv. I bør derfor sikre jer, at I har et minimum af udstyr med på turen, så turen ikke bliver hårdere end nødvendigt.
 
Vælg først og fremmest den cykel, du har det bedst med at køre på. Hvad enten det er den spritnye carbon-slæde med tribøjler eller din citybike med kurv. Det vigtigste er din lyst til en sportslig udfordring, og en oplevelse du aldrig har prøvet før.
 

 

GPS-tracking og vejvisning

Alle hold vil inden løbets start modtage  “MS GUIDEBOG”, som indeholder al relevant information om løbets etaper, depoternes placering, åbne- og lukketider og kontaktinformation. Medbring denne i jeres følgebil, så I altid er ajour med løbets detaljer, og læs op på de lokale historier, som i passerer undervejs.
 
For at kunne deltage i MS Bike skal alle deltagere have én GPS-enhed eller benytte smartphone, som off-line kan vejvise og dermed finde frem fra punkt A til B. I er velkommen til at bruge jeres egne cykelcomputere til dette formål, men har man ikke en GPS-enhed, har vi  gjort det muligt for alle med en smartphone at downloade et program, som fuldt ud vil kunne guide jer fra start til mål, og som er mindst lige så godt, som de dyreste GPS cykelcomputere på markedet. (manual til programmet følger så snart ruterne lanceres ca. 12 uger før løbet)
 
Følgebiler får ligeledes en gps-rute for, da der gennem Danmark vil være små afvigelser i forhold til cykelruten og kørevejen.
 
Via det installeret program vil I kunne;
 
Se jeres position i real time sammenholdt med MS BIKE ruten
Mulighed for download af kort til offline brug
Mulighed for audio- og tekstnavigation, som man kender det fra bilnavigation
Ruten vil ikke være markeret, og det er derfor centralt, at alle hold selv er i stand til at finde vej via en GPS-enhed.
 

 

Live-Tracking

Undervejs er det muligt at live-tracke alle hold og følge, hvor alle befinder sig langs hele ruten.
 
Via udleveret tracker vil jeres positioner løbende blive sendt, så alle kan se og følge med hvor alle befinder sig live.
 
Yderligere info omkring live-tracking og resultatformidling af løbet, sendes op mod løbets afvikling.
 

 

Inspiration & Huskeliste til MS BIKE

Nedenstående guide og inspiration er kun vejledende –  tag jer god tid som hold og få koordineret hvem og hvad, I hver især tager med.
 
Tjekliste når I sidder på cyklen
GPS-enhed med downloadet rute
Mobiltelefon (medbring altid denne, da den bruges som tracker og livline hvis uheldet er ude)
Ekstra slanger
Lappegrej/pumpe
Regnfrakke
Energi i form af bar/gel/væske
Cykelhjelm (obligatorisk – ingen hjelm intet cykelløb)
Cykelhandsker
Cykelbriller
Cykellygter (meget vigtigt da I skal køre gennem hele natten)
Ekstra cykeltrøje
Overtrækssko
Kreditkort/kontanter
Mobiltelefon
 

 

Tjeklisten til følgebilen

Ladere til telefon/gps enheder
kamera/video udstyr – I kommer til opleve, det bedste Danmark har at tilbyde af natur inden for ét døgn, så det er en unik mulighed for at skyde nogle gode billeder af jer på cykel gennem al slags natur og i forskellige miljøer.
Udstyr til håndtering og opbevaring af forplejning. (evt. køleboks, skærebræt, knive etc.)
Tørt tøj til når man ikke cykler
Evt. tæppe eller lignende for bedst mulig afslapning ligesom vi anbefaler at medbringe sammenklappelige stole for at gøre jeres ophold rundt om i Danmark så mageligt som muligt.
Husk at ovenstående guide og inspiration er vejledende – det vigtigste er, at I som hold får koordineret, hvad I hver især tager med.
 

Når du/I har tilmeldt jer MS Bike får I følgende:

  •  MS BIKE ultra seje finihser cykel-cap

  • “MS Guidebog″

  • Aftensmad

  • Energi og Forplejning til turen.

  • Live tracking og resultat feed.


Overnatning før MS BIKE?

Lej et feriehus med plads op til 6 personer og få en god nats søvn før det går løs til MS BIKE.

I samarbejde med Skagen Strand Feriecenter, har vi lavet en specielaftale hvor du og dit team har mulighed for en god og billig overnatning op mod MS BIKE. Feriehusene er beliggende i Hulsig ca. 15 km syd for Skagen og pris pr. hus er kun 1.560 kr. for en nat inklusive slutrengøring, el, vand, varme, sengelinned og gratis adgang til feriecentrets øvrige faciliteter.

(260 kr. pr. person hvis I er 6 i huset - prisen er fast uanset antal personer)

Cut Off tider

For at sikre at alle får den bedst mulig service, er der sat en minimumsfart på 23 km/t, hvilket betyder, at alle er i mål inden kl. 17 i København.

Alle hold starter fra SKAGEN kl. 09:00 lørdag d. ??.

Vi har kalkuleret med gennemsnits hastigheder fra 23 – 38 km/t, så der er plads til alle uanset niveau.

Oversigten viser forventede ankomsttider i forhold jeres holds gennemsnits fart:

Starttid Skagen            Ankomst til København  (gennemsnitsfarts)

kl. 09:00                          23 km/t 16:33

kl. 09:00                          25 km/t 14:07

kl. 09:00                          28 km/t 11:06

kl. 09:00                          31 km/t 08:40

kl. 09:00                          35 km/t 06:05

Følgebiler

Vælg en følgebil, hvor der er plads til de passager, som ikke er på landevejen, og hvor jeres cykler kan monteres/medtages (cykelanhængere, cykelbeslag til tagbøjler, trailer etc.)

Nemmeste og billigste løsning kan være en trailerløsning, hvis I har en bil med krog.

Ud over at bringe jer og jeres hold frem mellem depoterne i dagstimerne, opfordrer vi alle til at køre bag jeres deltager/e, når det bliver mørkt. Både af sikkerhedsmæssige årsager og for moralsk support.

Når I cykler på ruten, er det stadig vigtigt, at I kan være selvforsynende, da der kan være langt til følge- og officiels biler langs ruten. Har man uheld, defekt eller ligende, som kræver opsamling, har man to muligheder.

  1. Hurtigste løsning er at kontakte dit eget hold og få organiseret en afhentning, som også giver mulighed for, at I kan skifte til ny rytter, som så kan fortsætte på ruten.
  2. Kontakt løbsledelsen, som vil rekvirer og organisere en opsamling. Dette kan dog resultere i ventetid alt efter, hvor I befinder jer på ruten, men en ting er sikkert – vi skal nok få alle med hele vejen til Skagen.

Forplejning

MS BIKE  og REMA 1000 har indgået et samarbejde i forhold til forplejning af deltagerne til løbet. Dermed valgfri mulighed for at sammensætte jeres egen forplejning. Hvert hold modtager op til løbet et gavekort, som kan benyttes i alle Rema1000 butikker i hele landet.

Husk, at der på lørdag aften, vil blive serveret aftensmad på checkpoint 4, hvor deltagerne vil ankomme i tidsrummet 16:30 – 22:00.

Her vil alle have mulighed for et varmt måltid, således at I er bedst mulig forberedt på, at køre igennem natten og frem mod målet i Skagen.
Inspiration til holdindkøb kunne være:
– Formiddagssnack
– Frokost
– Eftermiddagssnack
– Aftensmad vil blive serveret ca. halvvejs gennem løbet
– Aftensnack
– Lettere natmad og ekstra energi til at komme igennem natten
– Morgenmad
– Formiddagssnack

Velkommen i Mål….

Ofte stillede spørgsmål.
Q1) Gennemfører man løbet som stafet eller cykler man alle 700 km?
Man kan begge dele. Som hold, kan man fordele de +700 km mellem holdets ryttere. I bestemmer selv, det er jeres samlet præstation som hold, som tæller.
Man kan også cykle hele ruten hver især. Det er selvfølgelig mere udfordrende og kræver derfor også mere af rytteren. Fysisk og mentalt.
 
Q2) Skal man skifte ved hvert checkpoint?
 
Nej – man skal blot følge ruten og gennemføre på under 30 timer
 
Q3) Må en rytter først tilslutte sig holdet, senere på ruten? Eksempelvis hvis en rytter bor langs ruten og alligevel ikke skal cykle hele ruten.
 
Man må gerne tilslutte sig holdet senere på ruten. Man behøver ikke stille til start i SKAGEN med de første ryttere – men vi opfordrer til, at hele holdet mødes i SKAGEN og bakker op omkring rytterne hele vejen til KØBENHAVN.
 
Q4) Er der krav til udstyret (cykel)?
Der er IKKE krav til hvilken cykel du kører på. Cyklen skal dog overholde minimumskravene til en cykel i henhold til færdselsloven. Vejene er ikke lukkede på ruten, derfor gælder normale færdselsforhold og regler.
Man SKAL bære hjelm når man cykler.
 
Q5) Hvad betyder ”følgebil”?
Vi vil rigtig gerne skabe et løb, hvor hvert hold skaber sit eget cykelhold og alt hvad det indebærer.
Dette inkluderer, at man selv er ansvarlig for:
1) Transport af cykler, ryttere og evt. servicepersonale på ruten
2) Reparation og vedligeholdelse af cykler og defekter. I er selv ansvarlige for, at finde og leje bil/bus til gennemførelsen af MS BIKE, men vi bistår selvfølgelig hvis i måtte have brug for dette.
 

Ses vi til MS BIKE?